25 години фирма Нутрим

25 години фирма Нутрим />

14/11/2018

През 2018 г. се навършват 25 години от създаването на фирма Нутрим. За периода на своето съществуване във фирмата са разработени близо 200 продукта за специализирано хранене на спортисти, за пациенти с различни заболявания, за работещи при специфични условия на труд и за масова консумация. След логото на Нутрим често се изписва и девиза на компанията - „Чрез наука – за едно по-добро хранене“. Каква е тайната за успеха на Нутрим? Преди всичко Нутрим беше създадена през 1993 г. от висококомпетентни учени от областта на физиологията на храненето и технологията на хранителните продукти. На второ място, всички продукти на Нутрим са разработени след преценка на пазарните нужди и проучване на последните консенсусни становища в областта на науката за храненето. R&D отделът на фирмата формулира продуктите съобразно метаболитните изисквания на организма при различни видове физически натоварвания или при различни заболявания и ги изследва на специално подбрани експериментални модели. Резултатите се публикуват в реномирани научни издания у нас и в чужбина.

Във фирмата е въведена интегрирана система за контрол на качеството и критичните точки в производството – ISO 9001:2008 – HACCP. Това означава контрол на входа (анализ на всички влизащи в производството суровини), прецизен контрол в процеса на производството, контрол на изхода (на крайния продукт) и контрол на дистрибуционния процес. Всичко това дава възможност за пълна проследимост и гарантира безспорните качества на продуктите.

В модерната собствена база на фирмата са създадени отлични условия за спазване на всички изисквания, поставени в Закона за храните и са изцяло съобразени с европейското законодателство. Продукцията на фирмата се изнася в над 20 страни от Европа, Азия и Америка.